Wietze

dinsdag, 11 juli 2023


Drupal 10 vs. WordPress 6

Wat hebben deze nieuwe versies voor jou in petto?

Drupal 10 en WordPress 6 zijn  de nieuwste versies van twee gerenommeerde contentmanagementsystemen, waarvan  jij vast wel eens gehoord hebt. Als jij deze blog leest, is de kans groot dat jij  benieuwd bent naar wat beide, vernieuwde versies  in  petto hebben. In dit artikel zullen we daarom kijken naar de nieuwe features die elk van deze platforms introduceert, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het kiezen  van een CMS dat zo goed mogelijk aansluit op jouw behoeften.

Drupal 10: Flexibiliteit en Aanpassingsvermogen

Drupal staat bekend om zijn flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Deze nieuwste versie bouwt dan ook voort op deze sterke punten. Enkele van de opvallende features zijn:

Verbeterde Editor

Drupal 10 introduceert een vernieuwde editor, genaamd CKEditor, die een verbeterde gebruikerservaring biedt bij het creëren en bewerken van content. Met een intuïtieve interface en uitgebreide bewerkingsmogelijkheden kun je gemakkelijk professionele en aantrekkelijke content maken. Het stelt jou als website beheerder of contentmaker in staat om aantrekkelijke en professionele content te creëren zonder je bezig te hoeven houden met technische details (geen HTML kennis vereist).

Verbeterde gebruikerservaring

Drupal 10 legt de nadruk op een intuïtieve gebruikersinterface en een vereenvoudigd admin dashboard. Het is gemakkelijker geworden om content te maken, te bewerken en te beheren.

Verbeterde performance

Drupal 10 maakt gebruik van de nieuwste technologieën en optimalisaties om de laadtijden van je website te verbeteren. Dit zorgt voor een snellere en vloeiendere gebruikerservaring, wat de SEO bovendien ten goede komt.

API-first aanpak

Drupal 10 is ontworpen met een API-first aanpak, wat betekent dat het naadloos kan integreren met andere systemen en applicaties. Dit opent de deur naar meer mogelijkheden voor het creëren van complexe en geavanceerde web ervaringen.

Verbeterde beveiliging

Drupal 10 heeft nieuwe beveiligingsfuncties en -verbeteringen om je website te beschermen tegen potentiële bedreigingen. Het biedt ook regelmatige beveiligingsupdates om ervoor te zorgen dat je website veilig blijft.

WordPress 6: Gebruiksvriendelijkheid en SEO-Tools

WordPress 6 is een populaire keuze vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en uitgebreide ecosysteem van themes en plugins. Ook bij deze nieuwe versie lag de focus dus op het nog verder vergemakkelijken van het bouwen van websites. De volgende nieuwe features werden geïntroduceerd:

Verbeterde Themebuilder

WordPress 6 maakt het mogelijk om aangepaste thema's te maken zonder enige kennis van codering. Met een visuele thema-editor kun je jouw eigen unieke ontwerpen maken en aanpassen, en zo de look en feel van jouw website volledig controleren.

Geavanceerde SEO-Tools

WordPress 6 heeft ook zijn SEO-mogelijkheden verbeterd. Met nieuwe ingebouwde tools kun je eenvoudig meta-tags instellen, alt-teksten toevoegen aan afbeeldingen en XML-sitemaps genereren om de zichtbaarheid van jouw website in zoekmachines te vergroten.

Verbeterde block editor

WordPress 6 introduceert verdere verbeteringen aan de block editor (Gutenberg) met nieuwe blokken en functionaliteiten. Het wordt gemakkelijker en flexibeler om aantrekkelijke content lay-outs te maken zonder enige technische kennis.

Verbeterde sitebeheer

WordPress 6 biedt verbeterde tools en functies voor sitebeheerders, waaronder meer flexibiliteit bij het beheren van gebruikersrollen, het instellen van toegangsrechten en het monitoren van de websiteprestaties.

Meer van dit?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief