Blogs

VDMi deelt graag zijn kennis, ervaringen en oplossingen met andere. We nemen jullie mee in verschillende soorten blogs over Drupal, SEO en andere onderwerpen.

VDMi Blogs

otto - woensdag, 23 november 2022
Zowel de layout builder als de layout Paragraphs modules pogen het maken van complexe layouts te vereenvoudigen op een veel handigere en intuïtievere manier dan ooit eerder mogelijk was met Drupal.
otto - woensdag, 2 november 2022
Als jij veel tijd besteedt aan het bouwen van websites en applicaties in Drupal, is het handig om bekend te zijn met enkele ‘best practises’, om zo efficiënt mogelijk te werk te kunnen gaan.
Wietze - woensdag, 26 oktober 2022
Het gebeurt steeds vaker dat Databases met persoonlijke informatie of wachtwoorden van miljoenen mensen op straat komen te liggen dankzij een datalek. Hoewel dit uitermate vervelend is, zijn er gelukkig preventieve maatregelen te nemen. Deze maatregelen verhinderen dat een wildvreemde, ook al heeft deze jouw gebruikersnaam en wachtwoord, alsnog niet zomaar kan inloggen. Tweefactorauthenticatie (2FA) is hier een bekend voorbeeld van.
Wietze - woensdag, 19 oktober 2022
Ik wil je door middel van deze blog een kijkje geven op de combinatie van een deeltijd HBO informatica studie en werken bij VDMi.
Wietze - woensdag, 21 september 2022
Cyberaanvallen zijn een steeds vaker voorkomend fenomeen. Van particulieren tot kleine bedrijven en internationale ondernemingen; iedereen kan hier het slachtoffer van worden. Maar hoe kun jij jouw Drupal website dan beschermen tegen een cyberaanval?
Bas - woensdag, 14 september 2022
Toegankelijkheid is een belangrijk aspect wanneer wij binnen VDMi een website bouwen. Wanneer een website toegankelijk is betekent het dat alle doelgroepen de website beter kunnen navigeren.
Wietze - dinsdag, 6 september 2022
Drupal is vandaag de dag één van de meest populaire content management systemen voor websites. Elke software vereist regelmatige implementatie updates en bug fixes, evenals het ontwikkelen van nieuwere versies. Drupal is hier uiteraard geen uitzondering op.
Jasper - woensdag, 3 augustus 2022
Een headless CMS is een contentmanagementsysteem (CMS) zonder een front-end. In tegenstelling tot traditionele CMS-systemen behoeft een headless CMS geen visuele interface om inhoud te beheren of weer te geven. In plaats daarvan wordt de inhoud van een headless CMS via een API (Application Programming Interface) verstrekt aan verschillende kanalen, zoals mobiele apps en voice-assistenten.
Wietze - dinsdag, 17 mei 2022
Webontwikkeling kan een uitdagend en lonend beroep zijn. Als Drupal ontwikkelaar is het belangrijk om de geboden in dit artikel op te volgen om succesvol te zijn. De geboden zijn: op de hoogte blijven van de laatste wijzigingen, geduldig zijn, georganiseerd zijn, je code testen, proactief zijn, flexibel zijn, en goede communicatieve vaardigheden hebben. Het is ook belangrijk om voor je gezondheid te zorgen, pauzes te nemen, en plezier te hebben. Het volgen van deze geboden zal je helpen om een succesvolle Drupal ontwikkelaar te worden.
Jan - woensdag, 16 maart 2022
SEO: het is iets waar steeds meer mensen mee bekend zijn, maar wat houdt het nou precies in? SEO staat voor "Search Engine Optimization". Dit omvat een proces dat ervoor zorgt dat jouw website beter vindbaar wordt in zoekmachines. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het toepassen van succesvolle SEO, zoals de titel van je website, de meta-description, de headers, de teksten, de afbeeldingen en nog tal van andere zaken.