Blogs

VDMi deelt graag zijn kennis, ervaringen en oplossingen met andere. We nemen jullie mee in verschillende soorten blogs over Drupal, SEO en andere onderwerpen.

VDMi Blogs

Wietze - dinsdag, 28 februari 2023
Deze admin theme is gebouwd op basis van het populaire Bootstrap framework, wat betekent dat het volledig responsief is en er op elk apparaat goed uitziet. Dit is belangrijk voor bedrijven die een professionele online omgeving willen creëren die op elk apparaat goed uit de verf komt, omdat steeds meer mensen hun online aankopen doen via hun mobiele apparaat.
Wietze - woensdag, 8 februari 2023
Server side rendering (SSR) en client side rendering (CSR) zijn twee technieken die worden gebruikt om webpagina's te renderen en te tonen aan gebruikers. In deze blog zullen we dieper ingaan op de verschillen tussen deze twee methoden en bespreken hoe ze kunnen worden gebruikt in het CMS-systeem Drupal. Wij hopen dat jij na het lezen van deze blog een beter beeld hebt van wat beide vormen van rendering precies inhouden en welke vorm (of combinatie) jouw doeleinden het best dient. Om een goed inzicht te krijgen in wat het precies tussen SSR en CSR, is het handig om een algemeen begrip te hebben van wat HTML inhoudt en hoe het ontstaan is.
otto - dinsdag, 10 januari 2023
Gebruik jij nu nog Drupal 8 of 9 en lijkt het jou onnodig om over te stappen op Drupal 10? Dat snappen wij! Deze versies bieden immers al zoveel mogelijkheden, dat veel ondernemers geen reden zien om up to date te blijven.
Wietze - donderdag, 5 januari 2023
Web QA (Quality Assurance) is het proces waarbij een website of webapplicatie wordt getest op functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, prestaties en andere kwaliteitsaspecten. Het doel van web QA is om ervoor te zorgen dat een website of webapplicatie goed werkt en voldoet aan de verwachtingen en behoeften van de gebruikers.
otto - woensdag, 23 november 2022
Zowel de layout builder als de layout Paragraphs modules pogen het maken van complexe layouts te vereenvoudigen op een veel handigere en intuïtievere manier dan ooit eerder mogelijk was met Drupal.
otto - woensdag, 2 november 2022
Als jij veel tijd besteedt aan het bouwen van websites en applicaties in Drupal, is het handig om bekend te zijn met enkele ‘best practises’, om zo efficiënt mogelijk te werk te kunnen gaan.
Wietze - woensdag, 26 oktober 2022
Het gebeurt steeds vaker dat Databases met persoonlijke informatie of wachtwoorden van miljoenen mensen op straat komen te liggen dankzij een datalek. Hoewel dit uitermate vervelend is, zijn er gelukkig preventieve maatregelen te nemen. Deze maatregelen verhinderen dat een wildvreemde, ook al heeft deze jouw gebruikersnaam en wachtwoord, alsnog niet zomaar kan inloggen. Tweefactorauthenticatie (2FA) is hier een bekend voorbeeld van.
Wietze - woensdag, 19 oktober 2022
Ik wil je door middel van deze blog een kijkje geven op de combinatie van een deeltijd HBO informatica studie en werken bij VDMi.
Wietze - woensdag, 21 september 2022
Cyberaanvallen zijn een steeds vaker voorkomend fenomeen. Van particulieren tot kleine bedrijven en internationale ondernemingen; iedereen kan hier het slachtoffer van worden. Maar hoe kun jij jouw Drupal website dan beschermen tegen een cyberaanval?
Bas - woensdag, 14 september 2022
Toegankelijkheid is een belangrijk aspect wanneer wij binnen VDMi een website bouwen. Wanneer een website toegankelijk is betekent het dat alle doelgroepen de website beter kunnen navigeren.