Blogs

VDMi deelt graag zijn kennis, ervaringen en oplossingen met andere. We nemen jullie mee in verschillende soorten blogs over Drupal, SEO en andere onderwerpen.

VDMi Blogs

otto - dinsdag, 10 januari 2023
Gebruik jij nu nog Drupal 8 of 9 en lijkt het jou onnodig om over te stappen op Drupal 10? Dat snappen wij! Deze versies bieden immers al zoveel mogelijkheden, dat veel ondernemers geen reden zien om up to date te blijven.
Wietze - donderdag, 5 januari 2023
Web QA (Quality Assurance) is het proces waarbij een website of webapplicatie wordt getest op functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, prestaties en andere kwaliteitsaspecten. Het doel van web QA is om ervoor te zorgen dat een website of webapplicatie goed werkt en voldoet aan de verwachtingen en behoeften van de gebruikers.
otto - woensdag, 23 november 2022
Zowel de layout builder als de layout Paragraphs modules pogen het maken van complexe layouts te vereenvoudigen op een veel handigere en intuïtievere manier dan ooit eerder mogelijk was met Drupal.
otto - woensdag, 2 november 2022
Als jij veel tijd besteedt aan het bouwen van websites en applicaties in Drupal, is het handig om bekend te zijn met enkele ‘best practises’, om zo efficiënt mogelijk te werk te kunnen gaan.
Wietze - woensdag, 26 oktober 2022
Het gebeurt steeds vaker dat Databases met persoonlijke informatie of wachtwoorden van miljoenen mensen op straat komen te liggen dankzij een datalek. Hoewel dit uitermate vervelend is, zijn er gelukkig preventieve maatregelen te nemen. Deze maatregelen verhinderen dat een wildvreemde, ook al heeft deze jouw gebruikersnaam en wachtwoord, alsnog niet zomaar kan inloggen. Tweefactorauthenticatie (2FA) is hier een bekend voorbeeld van.
Wietze - woensdag, 19 oktober 2022
Ik wil je door middel van deze blog een kijkje geven op de combinatie van een deeltijd HBO informatica studie en werken bij VDMi.
Wietze - woensdag, 21 september 2022
Cyberaanvallen zijn een steeds vaker voorkomend fenomeen. Van particulieren tot kleine bedrijven en internationale ondernemingen; iedereen kan hier het slachtoffer van worden. Maar hoe kun jij jouw Drupal website dan beschermen tegen een cyberaanval?
Bas - woensdag, 14 september 2022
Toegankelijkheid is een belangrijk aspect wanneer wij binnen VDMi een website bouwen. Wanneer een website toegankelijk is betekent het dat alle doelgroepen de website beter kunnen navigeren.
Wietze - dinsdag, 6 september 2022
Drupal is vandaag de dag één van de meest populaire content management systemen voor websites. Elke software vereist regelmatige implementatie updates en bug fixes, evenals het ontwikkelen van nieuwere versies. Drupal is hier uiteraard geen uitzondering op.
Jasper - woensdag, 3 augustus 2022
Een headless CMS is een contentmanagementsysteem (CMS) zonder een front-end. In tegenstelling tot traditionele CMS-systemen behoeft een headless CMS geen visuele interface om inhoud te beheren of weer te geven. In plaats daarvan wordt de inhoud van een headless CMS via een API (Application Programming Interface) verstrekt aan verschillende kanalen, zoals mobiele apps en voice-assistenten.