Wietze

dinsdag, 28 februari 2023


Gin Drupal Admin Theme

Deze admin theme is gebouwd op basis van het populaire Bootstrap framework, wat betekent dat het volledig responsief is en er op elk apparaat goed uitziet. Dit is belangrijk voor bedrijven die een professionele online omgeving willen creëren die op elk apparaat goed uit de verf komt, omdat steeds meer mensen hun online aankopen doen via hun mobiele apparaat.
Drupal Gin

De standaard Drupal admin-interface ziet er gedateerd uit in termen van moderne ontwerpnormen. Het is tijd om dat te veranderen. Gin is gebaseerd op Claro en levert een geheel nieuwe admin-ervaring voor Drupal 8, 9 en 10. Gin biedt de Drupal developer   een opgefriste, modernere en volledig aanpasbare werkruimte. 

Deze admin theme is gebouwd op basis van het populaire Bootstrap framework, wat betekent dat het volledig responsief is en er op elk apparaat goed uitziet. Dit is belangrijk voor bedrijven die een professionele online omgeving willen creëren die op elk apparaat goed uit de verf komt, omdat steeds meer mensen hun online aankopen doen via hun mobiele apparaat

Admin Theme

Voordat we inhoudelijk  ingaan op Gin zelf, lichten we graag nog eens uit wat een admin theme precies is  en  wat het gebruikmaken ervan aan voordelen met zich meebrengt.  

Admin themes zijn kort gezegd een set webpagina's, gebouwd met HTML, CSS en Javascript of andere javascript libraries, die worden gebruikt om de User Interface van de backend van een webapplicatie te maken. Deze vooraf gebouwde pagina's zijn geïntegreerd met de webapplicatie voor het uitvoeren van backend-taken zoals het onderhouden van de website, gebruikers- en inhoudsbeheer, installatie en configuratie van websoftware en het bijhouden van gegevens zoals netwerkverkeer en bezoeken van gebruikers aan de website, om de prestaties van de website te verbeteren.

Drupal Gin Admin Theme
Drupal gin darkmode
Volledig responsive

Een ander bijkomend voordeel aan het gebruik van Gin, is dat deze admin theme volledig responsive is. Responsive Web design is de benadering die stelt dat ontwerp en ontwikkeling moeten reageren op het gedrag en de omgeving van de gebruiker op basis van schermgrootte, platform en oriëntatie.

Deze best practice in web design bestaat uit een mix van flexibele rasters en lay-outs, afbeeldingen en een intelligent gebruik van CSS media queries. Als de gebruiker van laptop naar iPad overschakelt, moet de website automatisch worden aangepast aan de resolutie, beeldgrootte en scripting mogelijkheden. Men moet ook rekening houden met de instellingen op hun apparaten; als ze bijvoorbeeld een VPN voor iOS op hun iPad hebben, mag de website de toegang van de gebruiker tot de pagina niet blokkeren. Met andere woorden, de website moet de technologie hebben om automatisch te reageren op de voorkeuren van de gebruiker. Dit zou de noodzaak voor een ander ontwerp en ontwikkeling voor elke nieuwe gadget op de markt elimineren.

Enkele voordelen voor het gebruik maken van responsive webdesign zijn:

1) Het vergroten van jouw doelgroep

Jouw target audience open je website vanaf verschillende apparaten in alle soorten en maten. Een responsief ontwerp komt hen tegemoet, ongeacht hoe groot of klein hun scherm is.

2) Analyse

Als je aparte websites hebt voor verschillende apparaten betekent dit dat je twee analytics in de gaten moet houden. Een responsieve website is slechts één website, wat betekent dat uw analytics slechts één bron van informatie is.

3) Gemakkelijker in onderhoud

Nogmaals, meerdere websites voor meerdere apparaten betekent dat alle wijzigingen op alle apparaten moeten worden doorgevoerd. Met een responsieve website betekent dit dat u de verandering maar één keer hoeft door te voeren.

4) Boost voor SEO

Online Marketing van is cruciaal om gevonden te worden. SEO wordt dan ook gezien als een van de beste manieren om verkeer naar de eigen website te leiden, zonder te betalen voor elke klik. Google geeft nu, om de zoekresultaten voor mobiele gebruikers te verbeteren, de voorkeur aan responsieve websites, wat ertoe leidt dat deze hoger in de zoekmachineresultaten verschijnen.

5) Consistentie in ontwerp en merk

Uiteraard kun je een mobiele website en een traditionele website ontwerpen en aanpassen, maar je zult nooit dezelfde look en feel krijgen. Een responsive website behoudt hetzelfde ontwerp op alle apparaten.

Na het lezen van de bovenstaande voordelen, kan men haast niet anders dan concluderen dat responsive webdesign onmisbaar is. Bij het kiezen van de juiste admin theme, dient hier dus ook zeker naar gekeken te worden. Gin is bij uitstek een admin theme die het werken met responsive web design behoorlijk vergemakkelijkt.
 

Vrijheid

Het Gin thema is ook volledig aanpasbaar, wat betekent dat je gemakkelijk de kleuren, lettertypen en lay-out kunt wijzigen naar wens. Dit is handig voor bedrijven die hun website willen laten aansluiten bij hun merkidentiteit of een bepaalde sfeer willen creëren. Bovendien bevat het thema ook een aantal voorgedesignelde pagina-sjablonen om uit te kiezen, wat het gemakkelijk maakt om een professioneel uitziende website te maken zonder enige technische kennis.

Overzichtelijk ontwerp

Een van de meest opvallende kenmerken van het Gin thema is het overzichtelijke, minimale ontwerp. Het thema maakt gebruik van veel witruimte en nette, moderne lettertypen om een professionele en geordende uitstraling te creëren. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat zo’n overzichtelijk ontwerp een hogere mate van vertrouwen wekt bij bezoekers. Bovendien kan een opgeruimd ontwerp ook helpen om de aandacht van de bezoeker te vestigen op de belangrijkste elementen van de website, zoals producten of diensten. Zo kan de aandacht van de bezoeker als het ware worden ‘gestuurd’. Dit is voor jou als ondernemer natuurlijk fijn omdat je jouw product of dienst zo van haar beste kant kan laten zien, maar bovendien ook prettig voor de bezoeker, aangezien deze zo snel een impressie krijgt van de belangrijkste elementen op de pagina.

Eenvoud in gebruik

Naast het heldere ontwerp is het Gin thema ook gemakkelijk in gebruik. Het thema bevat een reeks aanpasbare opties, zoals de mogelijkheid om de kleuren en lettertypen te wijzigen, evenals de mogelijkheid om je eigen logo en favicon toe te voegen. Dit is handig voor bedrijven die hun merkidentiteit willen uitdragen op hun website en een professioneel uiterlijk willen creëren. Bovendien bevat het thema ook integratie met Google Fonts, wat je de mogelijkheid geeft om gemakkelijk een groot aantal professionele lettertypen toe te voegen aan je website.

Gebruik Drupal vergemakkelijken

Het Gin thema biedt ook een aantal handige functies die specifiek zijn ontworpen om het gebruik van Drupal te vergemakkelijken. Zo heeft het thema bijvoorbeeld een integratie met de Drupal block system, wat betekent dat je gemakkelijk blokken kunt toevoegen of verwijderen van elke pagina van je website. Dit is handig voor het personaliseren van je website en het toevoegen van extra functionaliteit, zoals bijvoorbeeld een nieuwsbrief inschrijvingsformulier of social media-knoppen. Aangezien deze genoemde voorbeelden inmiddels standard practices zijn geworden voor elke website, is het prettig dat men ook met het Gin thema gemakkelijk deze en dergelijke functionaliteiten kan implementeren.

Views module

Verder bevat het Gin thema ook een integratie met het populaire Drupal module "Views", wat je de mogelijkheid geeft om gemakkelijk lijsten van content te maken en te bewerken. Dit is handig voor het maken van bijvoorbeeld nieuwsoverzichten of productlijsten op je website. De module "Views" biedt ook de mogelijkheid om de weergave van de lijst te filteren op basis van bepaalde criteria, zoals bijvoorbeeld categorie of auteur. Dit kan helpen om de bezoeker gemakkelijker en sneller te leiden naar de content die voor hem of haar relevant is. Zo zal deze een prettigere ervaring hebben met jouw website. Het algoritme van de gebruikte zoekmachine zal dit bovendien ook aanvoelen. Deze zal registreren dat jouw website door gebruikers als nuttig en overzichtelijk wordt ervaren, waardoor jouw website uiteindelijk beter zal gaan scoren in de desbetreffende zoekmachine. Zo sla je dus twee vliegen in één klap! 

Webform module

Een ander handig kenmerk van het Gin thema is de integratie met de Drupal module "Webform". Deze module biedt de mogelijkheid om gemakkelijk formulieren te maken en te beheren op je website. Dit is handig voor het verzamelen van informatie van bezoekers, zoals bijvoorbeeld contactgegevens of feedback. De formulieren die met "Webform" worden gemaakt, zijn ook gemakkelijk te integreren met externe services, zoals bijvoorbeeld e-mailmarketingplatforms of CRM-systemen.

Hulp nodig? VDMi staat voor jou klaar!

Al met al biedt het Gin thema een grote hoeveelheid aan aanpasbare opties en handige functies die specifiek zijn ontworpen om het gebruik van Drupal te vergemakkelijken. Als je op zoek bent naar een professioneel en veelzijdig thema voor je Drupal website, is het Gin thema zeker een goede keuze. Benieuwd naar hoe jouw website kan worden geoptimaliseerd aan de hand het Gin thema?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze Drupal specialisten staan je graag te woord!