Drupal CMS

Het meest flexibele en schaalbare CMS ter wereld, wat het fijn voor jou als klant maakt en fijn voor ons als developers!

Drupal CMS

Waarom Drupal?

Drupal is een flexibel open source Content Management Systeem (CMS) dat bestaat uit een verzameling van modules. Op drupal.org zijn extra modules te vinden waarmee extra functionaliteit toegevoegd kan worden aan een al bestaande Drupal installatie. Denk hierbij aan contactformulieren, betalingsmogelijkheden of zelfs een compleet intranet.  Wij hebben zelf een populaire module (paragraphs) ontwikkeld om als webredacteur heel erg flexibel met content om te kunnen gaan binnen een Drupal website. 

Het voordeel van Open Source is dat het geen licentiekosten met zich meebrengt en dat je als klant altijd kan overstappen naar een andere leverancier. Je hebt dus geen vendor lock-in. Het spreekt echter voor zich dat we je uiteraard liever niet zien gaan.

Drupal kent weinig grenzen

Mede dankzij het modulaire karakter van Drupal is er veel meer mogelijk dan in elk ander CMS. Deze onbeperkte mogelijkheden zijn voor vele organisaties een verademing. Het betekent wel dat je meer moet nadenken over wat je precies wilt hebben. Mocht een functionaliteit die je nodig hebt echt niet bestaan, dan kun je een eigen module laten ontwikkelen en krijg je een systeem dat op maat gemaakt is.

Rollen & rechten

Het rechtensysteem is ongekend. Drupal is ideaal voor complexe websites waarbij gebruikers door middel van rollen toegang krijgen tot bepaalde content of specifieke rechten worden gegeven aan bijvoorbeeld klanten of een groep waar een gebruiker aan is toegevoegd.

Wat voor websites maak je met Drupal?

Drupal is in de basis al zeer uitgebreid; direct na installatie biedt het alle basisfunctionaliteiten voor het aanmaken van pagina's, content, overzichten met filters en de mogelijkheid om gebruikers rechten en rollen te geven. Combineer dit met duizenden modules, de krachtige zoekmachine Solr en je hebt een CMS dat ingezet kan worden voor websites, communities, intranetten, webapplicaties, mobiele websites en webshops.

Toch is er een aantal websites die logischer zijn om met Drupal op te bouwen. Dit komt met name door het uitgebreide rechtensysteem. Drupal krijgt de voorkeur wanneer er gewerkt wordt met gebruikers en/of groepen. Bijvoorbeeld als je klanten toelaat op een klantenportal, partners een platform wilt aanbieden of aan verschillende doelgroepen/gebruikers bepaalde content wilt tonen. Met Drupal kun je tot in detail bepalen welke rollen (voor een gebruiker of groep) er zijn en welke rechten deze rollen krijgen.

Om een Drupal website te maken heb je een Drupal specialist nodig.

Kom een bakkie met ons doen

Neem gerust contact met ons op, want wij voorzien je graag van een passend advies. Wij informeren je graag over de mogelijkheden die Drupal je biedt en maken bovendien alles op maat voor jouw bedrijf of organisatie.