De KNVB kiest voor een social intranet in Drupal

VDMi heeft samen met Mixit een nieuw sociaal intranet ontwikkeld in Drupal 7 om successen te delen en medewerkers, sponsoren en vrijwilligers te verbinden.
KNVB oranje selectie heren
Social intranet in Drupal 7

De KNVB heeft, als grootste sportbond, ruim 1,2 miljoen leden en meer dan 500 medewerkers. Trots en verbinding vormen de basis voor succes van de KNVB. 

Een sociaal intranet faciliteert de samenwerking tussen teams en teamleden door altijd en overal kennis en informatie te delen. Daarnaast biedt het intranet ook, door monitoren en het analyseren van feedback, begeleiding om zo betere resultaten te behalen. Het delen van successen met elkaar en met andere teams was van groot belang.

Door de gevraagde flexibiliteit, toekomstige uitbreidingen en vele wensen van de KNVB was Drupal de beste keuze. Mixit benaderde VDMi voor de architectuur, responsive weergave en volledige technische ontwikkeling van het platform in Drupal 7. Mixit was verantwoordelijk voor het concept, doelstelling en het design (meer hierover op mixit.nl). De gehele ontwikkeling van het intranet is in meerdere releases verdeeld. Het was van belang om in deze releases een goede balans te vinden tussen wat medewerkers nodig hebben en ideeën die waren ontstaan in het concept.

VDMi werkt (samen met Mixit) voortdurend aan het verbeteren van de functionaliteiten van de site. Stap voor stap is het platform uitgebreid met nieuwe functionaliteiten tot een omgeving die medewerkers helpt dit succes te bereiken. Inmiddels zijn er zeven releases geweest met nieuwe functionaliteiten en is er een apart project voor de sponsors opgezet. De sponsors kunnen onder meer zien welke contractafspraken zij met de KNVB hebben gemaakt (bijvoorbeeld hoeveel tickets er nog beschikbaar zijn voor wedstrijden) en kunnen zij updates plaatsen. 

Afbeelding KNVB app
De grote kracht zijn de veelzijdigheid en flexibiliteit
Highlights

Responsive weergave
Het ontwerp van Mixit is door ons volledig responsive geïmplementeerd, hierdoor is het intranet beschikbaar op smartphone, tablet of desktop. Met meerdere breekpunten en specifieke functionaliteiten per apparaat kan iedere medewerker overal (op kantoor, thuis of onderweg) het platform eenvoudig gebruiken.

Koppelingen
Om alle gegevens beschikbaar te krijgen waren meerdere koppelingen nodig met bestaande systemen. Zo wordt voor het inloggen een Single Sign On met ADFS gebruikt, kan via een koppeling iedere gebruiker zijn gegevens inzien en krijgen sponsoren inzicht in gemaakte sponsorafspraken.

Webapplicaties
Vanuit de KNVB waren er nog wensen voor de technische ontwikkeling van specifieke tools en applicaties die via het intranet gebruikt konden worden. De veelzijdigheid en kracht van Drupal komt hier dan gelijk tot zijn recht.  Als uitbreiding op de Drupal installatie ontwikkelden wij een communicatietool om de afdelingsprocessen te ondersteunen, zoals een weergave van lopende projecten en de fasering. Daarnaast ontwikkelden wij een applicatie om de marketing communicatie beter te stroomlijnen en een sponsordashboard waarmee de afdeling sponsoring direct contact kan onderhouden met alle sponsoren.

Afbeelding KNVB site

Solr search API
Eenvoudig informatie zoeken is cruciaal op een intranet, eenvoudig collega’s en informatie vinden helpt medewerkers in de dagelijkse werkzaamheden. Na de basisimplementatie hebben wij het zoeken verder uitgebreid, zoals het zoeken op bepaalde interesses en/of vakgebieden. Zo verbinden wij gebruikers sneller aan elkaar en konden wij grenzen doorbreken in de samenwerking tussen teams.

Inloggen via SMS
De KNVB wil gegevens zo goed mogelijk beschermen. Naast de SSO heeft VDMi een authenticatie voor inloggen via een sms service dienst geïmplementeerd. Gebruikers krijgen bij het aanmelden een extra controle. Na inloggen genereert Drupal een unieke code die via SMS naar de gebruiker wordt verzonden.

Afbeelding ACM site
Afbeelding voorbeeld ACM site pagina

Meer weten over dit project?

Neem gerust contact met ons op, want wij vertellen met alle liefde alles wat je wilt weten.