otto

maandag, 28 augustus 2023


Multilingual Websites in Drupal: Een Wereldwijde Communicatiestrategie

Vandaag zullen we de mogelijkheden van Drupal op het gebied van meertalige websites verkennen, gezien het aanbieden van jouw content in verschillende talen een cruciale rol speelt in het zo goed mogelijk bereiken van een wereldwijde doelgroep.

We zullen onderzoeken hoe Drupal's meertalige functionaliteiten je in staat stellen om je content toegankelijk te maken voor verschillende taalgroepen en zo je internationale communicatiestrategie te versterken. Lees dus verder om de waarde van meertalige websites in Drupal te ontdekken!

Drupal's Meertalige Capaciteiten

Drupal, als toonaangevend open-source Content Management Systeem (CMS), biedt een breed scala aan mogelijkheden om meertalige websites te realiseren. Of je nu je klanten wil bedienen met content in meerdere talen, je blog wil globaliseren of jouw internationale community wil faciliteren van content in hun moedertaal, Drupal voorziet in de benodigde functionaliteiten om je content naadloos in verschillende talen weer te geven.

Essentiële Aspecten van Meertaligheid

Het begrip ‘meertaligheid’ omvat binnen de wereld van webdesign enkele essentiele aspecten. Drupal biedt jou de mogelijkheid om elk van deze aspecten te verwerken in jouw communicatiestrategie, zodat jij deze kunt bijschaven en uiteindelijk kunt perfectionaliseren. Om jou een duidelijk idee te geven van wat deze verschillende aspecten inhouden, behandelen we elk ervan hieronder kort:

 • Taalconfiguratie - De eerste stap naar meertalige communicatie begint met de taalconfiguratie. Hier kun je talen toevoegen en instellen die je website zal ondersteunen. Welke talen zijn essentieel voor je doelgroep? Met de juiste taalconfiguratie kun je je wereldwijde podium klaarzetten voor de gewenste taalgroepen.
   
 • Taalvlaggen: Om je internationale bezoekers te helpen bij het navigeren door je meertalige website, biedt Drupal taalvlaggen. Deze visuele weergave van taalkeuzes stelt je gebruikers in staat om snel hun gewenste taal te selecteren en zich comfortabel te voelen op je website.
   
 • Contentvertaling: Vertalen is een essentieel onderdeel van meertalige communicatie. Met Drupal's geïntegreerde contentvertaling kan jij als contentbeheerder naadloos en efficiënt content in verschillende talen aanbieden aan jouw gebruikers. Dit stelt je in staat om relevante en coherente content aan te bieden aan je diverse internationale publiek. Zo heb je ten opzichte van de concurrentie net een streepje voor. Bij het maken van een moeilijke beslissing, is het vaak immers toch net iets prettiger als de benodigde informatie in jouw eigen moedertaal wordt gepresenteerd.

Een Effectieve Wereldwijde Communicatiestrategie

Meertalige websites in Drupal gaan verder dan alleen vertalingen. Ze vormen een essentieel onderdeel van een effectieve wereldwijde communicatiestrategie. Deze strategie bestaat onder andere  uit de volgende twee aspecten:

 • Meertalige SEO: wil je je online bereik vergroten? Met meertalige SEO-optimalisatie verhoog je je zichtbaarheid in verschillende talen en markten. Je vertelt zoekmachines zo namelijk indirect dat je hun klanten in grotere mate kan voorzien van content in hun eigen moedertaal. Omdat de zoekmachine dit ziet als een positieve eigenschap, zal deze geneigd zijn jouw website boven die van concurrenten te plaatsen. Logischerwijs zul je bovendien meer internationale bezoekers aantrekken en zo potentieel wereldwijde groei realiseren.
   
 • Gebruikerservaring op maat: Of je er zelf nou van houdt of niet, het is tegenwoordig niet meer te ontkennen dat het bieden van gepersonaliseerde content een absolute game-changer is. Dit wordt dan ook onderschreven door het gigantische succes van platformen als TikTok. Maar hoe kun jij hiervan profiteren? In de context van dit artikel is dat eigenlijk heel simpel: met taal. Door jouw gebruikers content te bieden die zij deze zelf niet meer hoeven te vertalen, heb je de eerste stap richting gepersonaliseerde content al gezet! Aan de hand van Drupal's meertalige functionaliteiten kan dit gemakkelijk worden gerealiseerd. Geef gebruikers bijvoorbeeld de mogelijkheid om de taal van de gebruikersinterface aan te passen of implementeer automatische taaldetectie om een naadloze ervaring te bieden aan je diverse publiek.
   
Bouw een Brug naar Wereldwijde Verbondenheid

Nu je op de hoogte bent van de waarde van meertalige websites in Drupal, is het tijd om je content toegankelijk te maken voor een wereldwijd publiek. Bouw een brug naar wereldwijde verbondenheid door je internationale communicatiestrategie te versterken met Drupal's meertalige capaciteiten. Benieuwd hoe jij met Drupal aan de slag kunt gaan om dit te realiseren? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze developers! Zij helpen je graag in de goede richting.