Wietze

dinsdag, 19 september 2023


Mautic: de onmisbare marketing tool voor jouw Drupal applicatie

Marketing Automatisering; het principe dat je marketing workflows stroomlijnt, automatiseert en analyseert zodat je je doelen sneller kunt bereiken en explosief kunt groeien. Toch denk jij dat marketing automatisering tools misschien lastig te implementeren en bovendien zeer kostbaar zijn, waardoor je deze stap nog niet serieus overwogen hebt.
mautic banner

Mautic is echter één van de beste marketing automatisering platforms waarmee je proactieve en multichannel marketing campagnes kunt opzetten voor een gepersonaliseerde gebruikerservaring op alle digitale platformen, zodat het de tijd en de moeite van het opzetten ervan dubbel en dwars waard zal zijn! Ben je benieuwd hoe jij dit in je voordeel kunt gebruiken? Lees dan verder!

Tegenwoordig evolueert de technologie zich bovendien constant en wordt elke branche gekenmerkt door razendsnel veranderende trends, bijvoorbeeld door de recente snelle op ruk van Artificial Intelligence. Juist nu zit niemand er meer op te wachten om handmatig repetitieve taken uitvoeren. Naarmate jouw bedrijf groeit, wordt het immers hectisch om het groeiende aantal uiteenlopende taken te beheren. Zo kan het voorkomen dat jouw werknemers het extra werk niet aankunnen en dat de kwaliteitsnormen niet worden gehaald. Dit kan er zelfs toe leiden dat jij niet aan de eisen van je klanten kunt voldoen, hetgeen natuurlijk een gigantische impact zal hebben op jouw concurrentiepositie. Om dergelijke problemen te voorkomen, is het aan te raden een goede marketing automatiseringstool te implementeren.

Marketing Automatisatie in cijfers

Maar wat voor resultaten levert marketing automatisering dan concreet op? Volgens onderzoek dat Statista in februari 2022 heeft uitgevoerd onder marketeers wereldwijd, gaf 43% van de respondenten aan dat ze de klantervaring hebben kunnen verbeteren , wat naar eigen zeggen een van de belangrijkste voordelen was die ze hebben behaald met marketing automatisering. 

Een andere reden om marketing automatisering serieus te gaan overwegen, is simpelweg dat je gewoon niet achter kan en wil blijven lopen op je concurrenten. Volgens hetzelfde onderzoek gingen veel concurrenten je naar grote waarschijnlijkheid namelijk al voor. 79% van de bedrijven die gebruikmaken van automatisering van processen, gebruiken dat daadwerkelijk ook voor marketingdoeleinden, vergeleken met 45% voor sales doeleinden en 33% voor het bijhouden van  financiën.

Merken die marketing automatisering gebruiken kunnen bovendien een stijging tot 451% zien in gekwalificeerde leads, puur door de winst in efficiëntie en de enorme mate van personalisatie die jij zo in je marketing kunt toepassen. Dit wil je dus niet missen!

Wat is marketing automatisering?

Nu je je hopelijk bewust bent geworden van de gigantische voordelen die marketing automatisering jou kan bieden, wil je natuurlijk haarfijn weten wat dit proces precies inhoudt. Kort gezegd is marketing automatisering een techniek die jou als marketeer helpt om repetitieve marketingactiviteiten zoals e-mailmarketing, lead-nurturing, advertentiecampagnes, enz. te automatiseren met behulp van tools en software. Dit zijn taken die, zeker met de komst van AI waar iedereen toegang toe heeft, simpelweg zonde zijn om nog door mensen uit te laten voeren. Jij kunt jezelf immers beter bezighouden met datgene wat de computer niet kan!

Mautic

Laten we beginnen met het begrijpen van de, in onze ogen, beste marketing automatiseringssoftware, namelijk Mautic.  Mautic is een van de beste open source marketing automatiseringssoftware die jou helpt bij het automatiseren van repetitieve marketingtaken zoals leadgeneratie, contact segmentatie, marketingcampagnes, lead scoring, enz.

Deze gratis marketing automatiseringssoftware helpt je als marketeer om open source marketing automatisering weer centraal te stellen. Het geeft je een enorme kracht om een meer gepersonaliseerde ervaring te creëren voor doelgroepen op alle digitale platforms en kanalen. Omdat het een open source tool is, is het een gratis, flexibele en veelzijdige tool die is gebouwd volgens de behoeften van moderne marketeers. Bovendien wordt de tool om deze reden ondersteund door een brede community, die constant werkt aan het perfectionaliseren en up to date houden ervan. 

Waarom is Mautic zo populair?

Als we het hebben over marketing automatiseringstools, vormen de eventuele kosten  de belangrijkste reden voor marketeers om tegen te stribbelen. Het is immers onvermijdelijk dat niet alle marketeers en bedrijven bereid zijn om grote bedragen uit te geven aan een tool.

Dit is echter juist één van de grootste voordelen van het gebruik van Mautic als marketingtool. Mautic, als open source marketing automation tool, is gratis en zit vol met verschillende functies. Tot de functies van Mautic behoren eenvoudig op te bouwen e-mailcampagnes, gepersonaliseerde berichten, A/B-testen, herstel van verlaten winkelwagentjes, tracering en het meten van resultaten.

Waar wacht je nog op?

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog een beter beeld van hoe Mautic jouw Drupal website naar een hoger niveau kan tillen op marketing vlak. Mautic biedt jou namelijk een mate van open-source marketing automatisering die de algehele klantervaring van jouw klanten vele malen beter maakt. Bovendien kost het je niets en kun je gratis marketing automatisering voor je bedrijf gebruiken; je zit dus niet met torenhoge kosten voordat je überhaupt resultaten hebt kunnen zien.

Dit is hét moment om zelf de voordelen  van marketing automatisering zelf te ontdekken en jouw marketingstrategie tot in de puntjes te finetunen. Verspil je tijd en geld niet meer aan taken die gemakkelijk kunnen worden uitgevoerd door een tool die gratis is en bovendien gemakkelijk kan worden geïnstalleerd!

Wij staan voor je klaar

Beschik jij al over een volledig op maat gemaakte Drupal website en ben je benieuwd hoe je met Mautic jouw marketingstrategie zo efficiënt mogelijk kunt inrichten? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze ervaren Drupal developers! Naast de jarenlange ervaring die zij met Drupal hebben, zijn zij namelijk ook meer dan thuis in de wereld van Mautic en hoe deze tool het best kan worden gecombineerd met de features die Drupal te bieden heeft!