Wietze

woensdag, 6 september 2023


Drupal en e-commerce

Drupal is een krachtig open-source contentmanagementsysteem (CMS) dat al lange tijd grote populariteit geniet bij opdrachtgevers van complexe websites. De kans is dus groot dat jij Drupal vooral kent als weboplossing voor overheden en andere grote organisaties die worden gekenmerkt door websites met complexe rollen en rechten systemen. Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat Drupal ook een uitstekende keuze is als jij op zoek bent naar een CMS voor een e-commerce website. In deze blogpost zullen we de voordelen van Drupal als E-commerce platform bespreken, zodat jij na het lezen hopelijk nieuwsgierig bent naar wat het veelzijdige platform jouw specifieke organisatie op dit vlak te bieden heeft.
1. Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Een van de grootste voordelen van Drupal voor e-commerce is de flexibiliteit en aanpasbaarheid van het platform. Met Drupal kun je gemakkelijk aangepaste typen content en velden creëren, hetgeen jou in staat stelt alle soorten producten en informatie op te nemen die je wilt.

Bovendien zijn er veel add-ons en modules beschikbaar voor Drupal, die specifiek zijn ontworpen voor e-commerce. Aan de hand van deze modules kun jij gemakkelijk functionaliteiten toevoegen, zoals het integreren van betalingssystemen, het beheren van voorraden en het maken van productvergelijkingen.

2. Schaalbaarheid

Drupal is een schaalbaar platform, wat betekent dat je, ongeacht het stadium waarin jouw onderneming of organisatie zich bevindt, aan de slag kunt met Drupal. Of je nu een kleine online winkel hebt of een grote e-commerce website, Drupal is ontworpen om met je mee te groeien.

Met Drupal kun je gemakkelijk nieuwe functies en functionaliteit toevoegen aan je website naarmate je bedrijf groeit. Bovendien is Drupal in staat om een grote hoeveelheid verkeer te verwerken, waardoor het een goede keuze is voor websites met veel bezoekers.

3. Veiligheid

Veiligheid is een van de belangrijkste overwegingen bij het runnen van een e-commerce website, gezien de hoge mate van online betalingen en persoonlijke gegevens die met zo’n website gemoeid zijn. Drupal heeft een sterke beveiliging en biedt regelmatig updates om kwetsbaarheden te verhelpen en de beveiliging te verbeteren.

Bovendien is Drupal een open-source platform, wat betekent dat de code kan worden geïnspecteerd en getest door ontwikkelaars over de hele wereld. Dit heeft als resultaat dat problemen en kwetsbaarheden snel worden opgemerkt en opgelost, waardoor de veiligheid van het platform wordt verbeterd, nog voordat deze überhaupt in direct gevaar was.

4. SEO-vriendelijk

Drupal is een SEO-vriendelijk platform, wat betekent dat wanneer je de juiste SEO-strategie doorvoert, jouw website veel organisch verkeer zal aantrekken. Met Drupal kun je namelijk gemakkelijk zoekmachine-vriendelijke URL's, meta-tags en andere SEO-functies toevoegen.
Bovendien is Drupal ontworpen om zoekmachines te helpen bij het crawlen en indexeren van je website. Dit betekent dat je website beter zal worden gevonden door zoekmachines en hoger in de zoekresultaten zal verschijnen. Zo trekt jouw website dus gratis bezoekers, waarvan een deel zelfs klanten zullen worden. De acquisitiekosten voor deze klanten zijn dan vrijwel nihil!

5. Integratiemogelijkheden

Drupal biedt uitgebreide integratiemogelijkheden met andere systemen en platforms, zoals ERP-systemen en marketing automatisering platforms. Dit maakt het gemakkelijk om je e-commerce website te integreren met andere belangrijke bedrijfssystemen en processen. In de wereld van vandaag, waarin e-commerce brands over het algemeen worden getypeerd door complexe salesfunnels die zich niet meer beperken tot acquisitie via slechts één  platform, is dit van grotere waarde dan ooit. 

6. Multilingual mogelijkheden

Als je een internationale e-commerce website hebt of van plan bent om uit te breiden naar nieuwe buitenlandse markten, dan biedt Drupal een uitstekende oplossing. Drupal heeft ingebouwde ondersteuning voor meertalige websites en biedt veel mogelijkheden voor het vertalen van content en het aanpassen van de taal van je website. Dit benadrukt nog maar eens de makkelijke schaalbaarheid van een Drupal e-commerce website!

7. Kostendrukkend

Drupal is een open-source platform, wat betekent dat het gratis te gebruiken is en dat er veel gratis add-ons en modules beschikbaar zijn. Dit maakt Drupal een kosteneffectieve keuze voor e-commerce websites, vooral in vergelijking met andere e-commerce platforms die gekenmerkt worden door hoge licentiekosten, maandelijkse abonnementen of die zelfs een percentage van de omzet inhouden als betaling voor hun diensten.

Conclusie

Zoals jij waarschijnlijk wel weet,  gaat de explosieve groei in de e-commerce industrie al enkele jaren  gepaard met hevige concurrentie op alle vlakken, zo ook op het  gebied van  Content Management Systemen. Het is  precies om deze reden dat er behoefte is aan een CMS die een betere interactie met klanten mogelijk maakt. Drupal kan helpen omdat er binnen deze CMS modules beschikbaar zijn die Drupal developers in staat stellen volledig op maat gemaakte websites te bouwen voor jouw e-commerce brand. Bovendien worden Drupal websites die goed in elkaar steken door internetgebruikers vaak als zeer gebruiksvriendelijk worden ervaren. Dit resulteert indirect ook weer in een hogere conversie ratio.

Als jij dus op zoek bent naar een flexibel, schaalbaar en veilig platform voor je e-commerce website, dan is Drupal zeker het overwegen waard. Met de vele add-ons, modules en integratiemogelijkheden is Drupal een krachtige en veelzijdige keuze voor e-commerce websites van elke omvang. Heb jij echter nog weinig ervaring met het realiseren van complexe weboplossingen aan de hand van Drupal, of besteed je jouw kostbare tijd liever aan andere zaken?

Schakel dan de hulp van onze ervaren Drupal developers in! Zij zullen er alles aan doen om jouw website te laten uitblinken ten opzichte van die van concurrenten. Je kunt geheel vrijblijvend contact met hen opnemen via info@vdmi.nl. Hopelijk tot snel!

Kom een bakkie met ons doen

Neem gerust contact met ons op, want wij voorzien je graag van een passend advies. Wij informeren je graag over de mogelijkheden die Drupal je biedt en maken bovendien alles op maat voor jouw bedrijf of organisatie.