Wietze

dinsdag, 17 mei 2022


De 10 geboden om een succesvolle drupal ontwikkelaar te zijn

Webontwikkeling kan een uitdagend en lonend beroep zijn. Als Drupal ontwikkelaar is het belangrijk om de geboden in dit artikel op te volgen om succesvol te zijn. De geboden zijn: op de hoogte blijven van de laatste wijzigingen, geduldig zijn, georganiseerd zijn, je code testen, proactief zijn, flexibel zijn, en goede communicatieve vaardigheden hebben. Het is ook belangrijk om voor je gezondheid te zorgen, pauzes te nemen, en plezier te hebben. Het volgen van deze geboden zal je helpen om een succesvolle Drupal ontwikkelaar te worden.
1. Gij zult uw Drupal kennen

Drupal is een krachtig content management systeem dat gebruikt kan worden om websites van elke grootte te maken en te beheren. Als Drupal ontwikkelaar is het belangrijk om de ins en outs van het platform te kennen om websites te maken die efficiënt en functioneel zijn en er goed uitzien. Er zijn veel bronnen online beschikbaar om u te helpen Drupal te leren kennen, waaronder de officiële Drupal website, die een schat aan documentatie heeft. Er zijn ook talloze boeken en online tutorials die u op weg kunnen helpen.

2. Gij zult niet bang zijn voor verandering

Drupal is voortdurend in ontwikkeling, en er worden regelmatig nieuwe versies uitgebracht. Als ontwikkelaar is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste wijzigingen en bereid te zijn om werk uw websites dienovereenkomstig bij. Er zijn veel manieren om op de hoogte te blijven van het laatste Drupal-nieuws, zoals een abonnement op de officiële Drupal-nieuwsbrief, het volgen van de Drupal-ontwikkeling blog en het lezen van artikelen op populaire Drupal-websites.

3. Gij zult geduld hebben

Het ontwikkelen van een website kan een tijdrovend proces zijn, vooral als je begint vanaf kras. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat de website correct wordt gebouwd en aan alle eisen voldoet.

4. Gij zult georganiseerd zijn

Organisatie is de sleutel bij het ontwikkelen van een website. Het bijhouden van alle bestanden, afbeeldingen, modules en thema's kan een ontmoedigende taak zijn, maar het is van cruciaal belang om georganiseerd te blijven om verwarring en frustratie te voorkomen. Een manier om georganiseerd te blijven is het gebruik van een Drupal ontwikkel tool, zoals Coder of Drush, die je kunnen helpen met het beheren van je website bestanden en het bijhouden van wijzigingen.

5. Gij zult uw code testen

Het is belangrijk om uw code grondig te testen voordat u deze op een live website implementeert. Dit zal helpen om er zeker van te zijn dat de code efficiënt is en geen fouten bevat. Er zijn veel manieren om uw code te testen, waaronder het gebruik van een lokale ontwikkelomgeving, het uitvoeren van geautomatiseerde tests en het handmatig testen van de code op een staging site.

6. Gij zult proactief zijn

Als Drupal ontwikkelaar is het belangrijk om proactief te zijn en initiatief te nemen bij het werken aan een project. Dit betekent dat u in staat moet zijn problemen en mogelijke oplossingen te identificeren, en dat u proactief moet zoeken naar manieren om de website te verbeteren.

7. Gij zult flexibel zijn

Flexibiliteit is belangrijk in de wereld van webontwikkeling. Naarmate de technologie evolueert, is het belangrijk om je aan te kunnen passen aan nieuwe veranderingen en bereid te zijn nieuwe vaardigheden te leren.

8. Gij zult goede communicatieve vaardigheden hebben

Goede communicatieve vaardigheden zijn essentieel voor elke ontwikkelaar, maar ze zijn vooral belangrijk voor degenen die werken aan Drupal websites.

9. Gij zult pauzes nemen

Het is belangrijk om pauzes te nemen als je aan een website werkt. Langdurig werken kan leiden tot burn-out, dus het is belangrijk om wat tijd voor jezelf te nemen. Dit kan zo simpel zijn als een wandeling of een frisse neus halen.

10. Gij zult plezier hebben

Last but not least, vergeet niet om plezier te hebben! Drupal is een geweldig platform om mee te werken, en er is altijd wel iets nieuws te leren. Dus geniet van het proces.